Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie


Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Scop si obiective

Modalitati

Ayurveda

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al uei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea părţilor componente.

Somatometria poate fi definită simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi ale segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

Scop si obiective

Ayurveda

Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani.

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

1000 de ani de viata

Alimentatia si longevitatea

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Ayurveda Traditie Modalitati Cunoastere Alimentatie Longevitate Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2017 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info

Cele trei cerinţe fundamentale din Ayurveda pentru a avea o viaţă sănătoasă

Ştiinţa milenară a vieţii (Ayurveda) ne indică faptul că pentru atingerea şi menţinerea unei cât mai bune stări de sănătate şi armonie este necesar ca omul să respecte trei cerinţe simple, însă fundamentale:

1. O alimentaţie naturală cât mai sănătoasă.

2. O odihnă regeneratoare corespunzătoare.

3. Controlul deplin asupra potenţialului său creator-sexual.

Dacă aceste trei cerinţe vitale esenţiale sunt în mod constant îndeplinite, fiinţă umană poate atinge şi poate menţine apoi o excelentă stare de sănătate şi poate astfel avea o viaţă lungă şi fericită. Întocmai cum un trepied nu poate rămâne în poziţie verticală dacă nu are cele trei picioare de spirijin intacte, la fel şi starea de sănătate a omului se bazează pe respectarea acestor trei cerinţe vitale esenţiale. Aceasta perspectivă ayurvedică este foarte practică şi actuală, fiind deosebit de utilă tuturor fiinţele umane, indiferent de vârstă sau sex, indiferent de ţară sau de nivelul lor intelectual.

În mod natural, pentru a-şi putea menţine nealterată starea de sănătate şi pentru a putea trăi o viaţă lungă şi fericită, omul înţelept trebuie întotdeauna să urmărească să cunoască foarte bine şi totodată să respecte toate aceste trei cerinţe esenţiale ale unei vieţi fericite. Dacă doar una dintre aceste cerinţe este neglijată, ea va tinde să slăbească şi vigilenţa noastră de a respecta celelalte două cerinţe.

Dacă nouă nu ne pasă ce anume mâncăm, dacă mâncăm haotic, orice şi oricum, fără să ţinem cont de principiile unei alimentaţii sănătoase, după aceea, în scurt timp, vom constata că nici odihna nu mai este satisfăcătoare sau vom vedea că nu vom mai putea avea un somn liniştit, ori vom constata că ne este mult mai dificilă exercitarea controlului asupra dorinţelor şi a potenţialului creator-sexual, iar viaţa amoroasă va avea serios de suferit.

În mod similar, dacă noi nu avem un somn odihnitor sau dacă neglijam în mod constant necesitatea de a ne odihni atunci când avem nevoie, aceasta va conduce gradat la dereglarea obişnuinţelor alimentare sănătoase şi la diminuarea capacităţii de control asupra potenţialului creator-sexual.

De asemenea, de fiecare dată când starea mentală de autocontrol se alterează, aceasta ne face să întâmpinăm după aceea dificultăţi în realizarea continenţei sexuale şi apoi, în consecinţă, vom tinde să ne confruntăm cu dezechilibre vitale atât în ceea ce priveşte hrana sănătoasă, cât şi în ceea ce priveşte odihnă corespunzătoare.

Este, prin urmare, important să reţinem că dacă atunci când simţim că ne este foame, ştiind că avem un sistem digestiv sănătos, noi ne vom hrăni într-un mod echilibrat şi natural, sau dacă după o activitate grea şi solicitantă, fie ea fizică sau mentală, noi ne vom odihni suficient cât pentru a ne regenera şi, de asemenea, dacă în mod constant vom urmări să ne controlăm simţurile, având totodată o activitate sexuală controlată şi sănătoasă, prin punerea în practică a continenţei sexuale, toate aceste trei cerinţe ale unei vieţi sănătoase, fiind îndeplinite, ele vor ajunge să reprezinte pentru noi o bază puternică pentru atingerea şi menţinerea unei stări de sănătate perfectă, care să dureze cât mai mult timp.

A01S005 Trei cerinte pentru sanatate.pdf

salvare versiunea PDF a articolului

Trei cerinţe fundamentale pentru a avea o viaţă sănătoasă

 (A01S005)