Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie


Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Scop si obiective

Modalitati

Ayurveda

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al uei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea părţilor componente.

Somatometria poate fi definită simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi ale segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

Scop si obiective

Ayurveda

Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani.

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

1000 de ani de viata

Alimentatia si longevitatea

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Ayurveda Traditie Modalitati Cunoastere Alimentatie Longevitate Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2017 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info

GREUTATEA CORPORALĂ ŞI LONGEVITATEA

Cercetari moderne

Cercetătorii britanicii au constatat de curând un aspect surprinzător despre legatura dintre greutatea corpului uman şi longevitate. Cercetătorii britanici au constatat că viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate şi ceva mai puţin celor cu o greutate corporală ce este calculată conform standardelor de optim actuale. S-a observat că, în conformitate cu statisticile realizate, persoanele uşor supraponderale au o rată de supravieţuire cu până la 6% mai mare decat cei cu o greutate aşa-zis normală sau „optimă”.

Examinând care sunt cauzele acestui fenomen, surprinzător la prima vedere, cercetătorii britanici au descoperit două aspecte care pot explica avantajele pentru longevitate ale unui uşor surplus al greutăţii corporale.

Vitalitatea

Primul motiv este acela că cei care au greutate corporală cu puţin mai mare decât cea standard, au şi o vitalitate mai mare. Vitalitatea mărită este determinată de uşoara greutate în plus doar atât timp cât fiinţa nu depşeşete un anumit prag de surplus al greutăţii şi astfel ea nu ajunge să se confrunte cu dezavantajele pe care, de regulă, supracorporlenţa excesivă le aduce. Astfel că, cercetătorii au constatat că asemenea persoane cu o mică greutate corporală în plus faţă de standard pot face faţă cu succes unor dezechilibre uşoare, care de regulă necesită, pentru a fi remediate, chiar şi numai o mai mare atenţie acordată factorilor de mediu sau unui stil de viaţă sănătos. Adăugăm la aceasta primă concluzie observaţia care ne arată că, în conformitate cu datele tradiţionale oferite de ştiinţa milenară a Ayurvedei, vitalitatea poate contrabalansa în mod curent, până într-un anume grad, eventualele  dezechilibre uşoare ale factorilor vitali (dosha), atât timp cât gradul de perturbare al dosha-urilor nu depăşeşte prima fază, cea de acumlare (sancaya), care este descrisă în Ayurveda ca fiind o condiţie reversibilă.

Un alt motiv motiv al avantajului existenţei unei anumite greutăţi corporale în plus pentru longevitate este acela că în caz de boală organismul are mai multe resurse şi rezerve naturale pentru regenerare pe cale naturală. În Ayurveda este cunoscut faptul că pe timp de boală potenţialul individual de energie vitală (bala) al organismului tinde să fie solicitat şi astfel poate ajunge să fie considerabil scăzut datortă bolii. Potenţialul vital (bala) este esenţial în procesul natural de vindecare, astfel că diminuarea resurselor energetice faţă de pragul standard poate, în aceste condiţii, să întarzie vindecarea naturală, chiar în cazul unor dezechilibre uşoare pentru persoanele care au greutate corporală standard. Însă, în cazul celor cu o greutate corporală uşor peste standard potenţialul vital este considerabil mai mare. Cercetătorii britanici au constat şi ei că, într-adevăr, cei care au o greutate corporală care este situată cu puţin peste valorile standard au suficiente rezerve vitale pentru depaşirea unor astfel de perioade dificile prin folosirea, pentru regenerare neturală a organismului şi pentru vindecare, a acestor resurse suplimentare de vitalitate pe care le conferă micul surplus de greutate.

Resursele vitale

Prin urmare, pornind de la aceste observaţii remarcabile care confirmă unele dintre recomandările tradiţionale din Ayurveda, putem preciza suplimentar faptul că, în conformitate cu învăţăturile tradiţionale ayurvedice, evaluarea optimului greutăţii corporale umane este necesar să fie realizată mai ales din perspectiva folosirii înţelepte a rezervelor vitale şi nu doar din perspectiva limitată a evaluării stricte a greutăţii corporale faţă de un anume standard, calculat prin măsurarea acesteia exclusiv în condiţii normale. Această observaţie remarcabilă a cercetătorilor britanici evidenţiază valoarea practică a sfaturilor şi recomandărilor ayurvedice tradiţionale cu privire la „micul surplusul sănătos al greutăţii corporale”, care este întâlnit mai ales la fiinţele umane care prezintă o predominanţă constituţională armonioasă a lui kapha dosha sau, mai general, în cazul celor care, prin mijloace naturale, reuşesc să aibă şi să menţină o greutate corporală cu puţin mai mare decât valoarea calculată în funcţie de înălţimea trupului.