Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.
Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.
Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.
Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.
Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.
Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.
Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.
Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.
Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.
Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.
Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.
Alimentatia naturala si longevitatea
Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.
Modalitati
Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.
Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.
Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.
Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al uei sănătaţii bune este acumularea de toxine.
Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea părţilor componente.
Somatometria poate fi definită simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi ale segmentelor sale constitutive.
Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.
Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.
Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.
Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.
Ayurveda
În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.
În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".
Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.
Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.
Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.
Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.
Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).
În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.
Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani.
Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.
AYUS GRUP - ROMÂNIA
centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda
cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda
© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2017 informatii si recenzii
SUCURILE PROASPETE DIN FRUCTE ŞI LEGUME
SUCURILE DIN FRUCTE
Sucurile din fructe proaspete au un profund efect purificator asupra trupului. De regulă, fructele trebuie să fie consumate după ce au ajuns la maturitate, cu doar câteva rare excepţii. Sucurile din fructe proaspete nu trebuie să fie consumate la aceeaşi masă odată cu alimentele care conţin şi ele zaharuri. Fructele proaspete, dacă sunt consumate într-o suficientă varietate, pot furniza trupului toate elementele vitale de care are el nevoie. Curele cu fructe au un profund efect regenerant asupra trupului, dacă sunt folosite fructe de calitate, obținute în mod natural, ecologice.
SUCURILE DIN LEGUME
Sucurile din legume sunt în marea lor majoritate profund regeneratoare şi constructoare pentru organism. Ele conţin aminoacizi, minerale, săruri, enzime şi vitamine necesare organismului, cu condiţia ca sucurile de legume să fie consumate proaspete, crude şi fără conservanţi şi să fie extrase în mod complet din legume, prin metode mecanice nedistructive. Partea vitală a legumelor este ascunsă mai ales în fibre, de aceea legumele crude trebuie bine mărunţite.
FOLOSIREA CRUDITĂŢILOR
Buna funcţionare a trupului uman impune necesitatea ca omul să se hrănească preponderent cu alimente crude. Însă, nu oricine poate peste noapte să-şi modifice obiceiul de o viaţă întreagă, de a mânca mai mult sau preponderent fructe şi legume crude. O asemenea schimbare bruscă poate provoca, în cazul unor oameni, unele modificări pe care fiinţa umană poate să nu le tolereze cu uşurinţă sau să nu le înţeleagă, dar care pot fi deosebit de folositoare. În asemenea situaţii este bine să ne documentăm mai bine în ce priveşte reacţiile posibile ce pot avea loc printr-o asemenea modificare benefică de regim alimentar. De altfel, este necesară şi o anumită tărie şi determinare interioară, uneori chiar considerabilă, pentru a face ca această opțiune de viață să fie eficientă, mai ales la începutul unei cure cu fructe și legume.
BENEFICII ALE SUCURILOR PROASPETE
Sucurile din fructe şi legume proaspete şi crude sunt foarte necesare pentru orice formă de alimentaţie, chiar și dacă nu urmăm o dietă specială şi mâncăm orice dorim. Dacă totuși ne hrănim în mod neraţional, asemenea sucuri proaspete din fructe și legume sunt într-adevăr de cel mai mare folos, pentru că dau trupului ingredientele active şi vitaminele de care acesta duce lipsă, dacă de exemplu alimentaţia e mai mereu gătită şi conservată. Pe de altă parte, un regim exclusiv din alimente crude poate conduce la devitalizare dacă acesta nu este realizat corect. Când însă bem sucuri crude de fructe sau legume acestea sunt prelucrate în trup în aproximativ 10-15 minute după ce le bem şi sunt folosite apoi aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea celulelor şi ţesuturilor, cu un minim efort din partea sistemului nostru digestiv. Sucurile din fructe și legume proaspete sunt așadar de mare ajutor pentru sănătate.