Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie


Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Scop si obiective

Modalitati

Ayurveda

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al uei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea părţilor componente.

Somatometria poate fi definită simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi ale segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

Scop si obiective

Ayurveda

Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani.

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

1000 de ani de viata

Alimentatia si longevitatea

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Ayurveda Traditie Modalitati Cunoastere Alimentatie Longevitate Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2017 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info

PROCESELE NATURALE DE TRANSMUTARE ȘI DE SUBLIMARE DIN FIINȚA UMANĂ

PLANTE BINEFĂCĂTOARE CE FAVORIZEAZĂ TRANSMUTAREA ŞI DE SUBLIMAREA POTENŢIALULUI CREATOR-SEXUAL

Transmutarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale, în principal, sperma în cazul bărbatului şi fluidele menstruale, în cazul femeii, în energie subtilă, care apoi poate fi direcţionată ascendent, către etajele superioare ale fiinţei, devenind astfel, prin sublimare, o formă superioară de energie subtilă, volitivă, afectivă, mentală sau spirituală.

În acest mod, ceea ce fiinţa umană (bărbat sau femeie) de regulă, elimină pur şi simplu, întocmai ca pe ceva nefolositor, devine prin transmutare şi sublimare, o sursă extraordinară de energie revigorantă, care îi îmbunătăţeşte fiinţei uluitor de mult capacităţile benefice, întocmai cum, analogic vorbind, o centrală atomică este o sursă de energie ce permite realizarea unor activităţi multiple şi chiar sofisticate.

Cu cât această suită de procese de transformare, ce are loc în ființa umană, și care este realizată prin transmutare şi sublimare, se apropie de o transformare eficientă a întregului potenţial creator-sexual în energie, iar apoi această energie este direcţionată ascendent, pe nivelele vibratorii superioare ale fiinţei, cu atât mai mult efectele care apar conduc la trezirea capacităţilor latente ale fiinţei umane, capacităţi care le apar oamenilor obişnuiţi ca fiind miraculoase sau paranormale, şi cu atât mai rapidă este evoluţia spirituală a ființei.

Pentru realizarea acestui deziderat în tradiția spirituală orientală există anumite procedee yoga, posturi trupești (asana), exerciţii de respirație controlată (pranayama), procedee de meditaţie (dhyana) care, dacă sunt realizate în mod consecvent, conduc la transmutarea şi sublimarea din ce în ce mai bună a potenţialului creator-sexual al fiinţei umane.

Însă, mai ales în cazul în care se constată o anumită dificultate în această direcţie, utilizarea sistematică a anumitor plante binefăcătoare poate fi salutară.

Multe dintre plantele binefăcătoare purifică şi armonizează structura fizică trupească şi, de asemenea, structurile subtile ale fiinţei umane. Totodată, unele dintre plantele de leac, catalizează fenomenele de transmutare, ce implică transformarea potenţialului creator-sexual în energie, precum şi procese de sublimare a energiei rezultante în etajele superioare ale fiinţei, toate acestea desfășurându-se în ființă în funcţie de specificul plantei utilizate.

Plantele binefăcătoare pot fi utilizate în multe moduri, în funcţie de ceea ce urmărim în mod special să trezim în fiinţa noastră. Spre exemplu ele pot fi utilizate succesiv, în anumite perioade determinate de ciclurile de producere a secreţiilor sexuale specifice, masculine şi respectiv feminine, sau pot fi combinate între ele şi utilizate simultan într-un amestec.

În cazul structurii feminine, ciclul de producere a secreţiilor sexuale prezintă anumite etape distincte, de care trebuie neapărat să se ţină cont. În această direcţie, o expunere detaliată a acestor aspecte, precum şi a modalităţilor practice cu ajutorul cărora se poate realiza transmutarea potenţialului creator-sexual în cazul femeii, este cuprinsă în lucrarea intitulată Taina menstruaţiei", editura Shambala 2001.

Vom prezenta în continuare, în mod sintetic, câteva dintre plantele binefăcătoare ce pot ajuta, unele dintre acestea chiar extraordinar de mult, în această direcţie. La fiecare plantă binefăcătoare vom indica denumirea sa uzuală, denumirea botanică și partea care este folosită pentru respectivul scop, precum şi doza optimă.

Plante care facilitează declanşarea proceselor de transmutare şi de sublimare a potenţialului creator-sexual

Prin acţiunea lor de purificare a sistemelor de canale ale trupului şi a structurii subtile şi prin dinamizarea circulaţiei energetice, aceste plante benefice au un rol pregătitor şi este necesar să fie utilizate în prima etapă a unui program sistematic angrenat pentru transmutarea şi sublimarea potenţialului creator. Ceste plante au totodată şi un important efect armonizator asupra fiinţei umane. Fiecare dintre aceste plante pot fi utilizate în mod constant, câte 1 gram de pulbere uscată, administrată sublingual, de câte 2 până la 4 ori pe zi.

ashwagandha (Withania somnifera), rădăcină

brusture (Arctium lappa), rădăcină

gălbenele (Calendula officinalis), flori

lichen de piatră (Cetraria islandica), tal

lipicioasă (Galium aparine), partea aeriană

neem (Melia azadirachta), frunze

sânziene galbene (Galium verum), flori

Plante care dinamizează în special procesele de transmutare a potenţialului creator-sexual

Aceste plante facilitează în mod special transformarea în energie a fluidelor reproducătoare, existente în trup în formă fizică (materială). Aceste plante sunt de regulă plante cu proprietăţi încălzitoare, fierbinţi sau cu gust picant, aromat sau amar. De regulă, astfel de plante de leac se folosesc în cantităţi mai mici.

angelică (Angelica archangelica), rădăcină, câte 0,5 g de 2 ori/zi

busuioc (Ocimum basilicum), frunze şi flori, câte 1 g de 4 ori/zi

cardamom (Elettaria cardamomum), seminţe, câte 0,5 g de 4 ori/zi

obligeană (Acorus calamus), rădăcină, câte 0,5 g de 4 ori/zi

plop negru (Populus nigra), muguri, câte 0,5 g de 4 ori/zi

salvie (Salvia officinalis), frunze, câte 1 g de 4 ori/zi

sunătoare (Hypericum perforatum), flori, câte 1g de 4 ori/zi

Plante care determină în mod special sublimarea energiei apărute în urma transmutării pe nivelele superioare ale fiinţei

Plantele din această grupă facilitează ascensiunea energiei rezultate în urma transmutării potenţialului creator-sexual şi apoi acesta determină direcţionarea ascendentă a acestei energii, către nivelele vibratorii superioare ale fiinţei. Pantele sublimatoare favorizează transformarea acestei energii acumulate în fiinţă în urma transmutării în forme superioare de energie subtilă, afectivă, mentală sau spirituală, conducând astfel la trezirea şi amplificarea în ființă a iubirii, intuiţiei, puterii de pătrundere mentală, la creşterea capacităţii de concentrare mentală, conducând la instalarea unei stări de calm profund şi a interiorizării elevate, a menţinerii ființei în stări profunde de meditaţie. Fiecare dintre aceste plante poate fi utilizată în cantitate de câte 1 gram de pulbere măcinată fin, luată de câte 2 până la 4 ori pe zi.

coada calului (Equisetum arvense), partea aeriană

gingko (Gingko biloba), frunze

lumânărică (Verbascum thapsus), flori

răchitan (Lythrum salicaria), frunze şi flori

traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), partea aeriană

trandafir (Rosa damascena), petale

trei fraţi pătaţi (Viola tricolor), partea aeriană